Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese: 1 klassiek, heerlijk recept!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een klassiek Italiaans gerecht met een rijke vleessaus.


Ingredients

Scale
  • 400g spaghetti
  • 500g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 400g gehakte tomaten uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 150ml rode wijn (optioneel)
  • 150ml runderbouillon
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.
  4. Giet de rode wijn (indien gebruikt) erbij en laat 2-3 minuten inkoken.
  5. Voeg de gehakte tomaten en runderbouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat minstens 30 minuten sudderen, of langer voor een rijkere smaak. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
  7. Giet de spaghetti af en serveer met de Bolognesesaus. Garneer met verse basilicum.

Notes

  • Voor een dikkere saus, laat langer sudderen zonder deksel.
  • Je kunt andere groenten toevoegen, zoals champignons of paprika.
  • Restjes zijn heerlijk de volgende dag.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 9g
  • Unsaturated Fat: 12g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 65g
  • Fiber: 7g
  • Protein: 45g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: spaghetti, bolognese, pasta, italiaans, gehakt, saus