Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Southern Peach Cobbler

Heerlijke Southern Peach Cobbler: 10 minuten genieten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur 5 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een klassieke Amerikaanse perzikcobbler met een zoete, kruimelige topping.


Ingredients

Scale
  • 1 kg rijpe perziken, geschild, ontpit en in plakjes
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 g ongezouten boter, gesmolten
  • 200 g bloem
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 120 ml melk

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng de perziken met 150 g suiker, maïzena, kaneel, nootmuskaat en citroensap in een kom. Schep dit mengsel in een ovenschaal.
  3. Giet de gesmolten boter over de perziken.
  4. Meng in een andere kom de bloem, 100 g suiker, bakpoeder en zout.
  5. Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een dik beslag.
  6. Schep het beslag voorzichtig over de perziklaag.
  7. Bak 35-45 minuten, of tot de topping goudbruin is en de perziken bubbelen.
  8. Laat 10 minuten afkoelen voordat je het serveert.

Notes

  • Serveer warm met vanille-ijs of slagroom.
  • Gebruik ingeblikte perziken indien verse perziken niet beschikbaar zijn. Zorg dat ze goed uitgelekt zijn.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 30 g
  • Sodium: 200 mg
  • Fat: 15 g
  • Saturated Fat: 9 g
  • Unsaturated Fat: 6 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 50 g
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 4 g
  • Cholesterol: 40 mg

Keywords: perzikcobbler, dessert, zoet, fruit, Amerikaans