Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Southern Old-Fashioned Goulash

Fantastische Southern Old-Fashioned Goulash


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een stevige Goulash uit het Zuiden, vol smaak.


Ingredients

Scale
  • 500 gram rundvlees, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Bestrooi het rundvlees met zout en peper. Bak het rundvlees rondom bruin.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig is.
  4. Roer het paprikapoeder en karwijzaad erdoor en bak kort mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe. Breng aan de kook.
  6. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de goulash minimaal 1,5 uur sudderen, of tot het vlees zacht is.
  7. Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.

Notes

  • Serveer met rijst, aardappelpuree of brood.
  • Voeg eventueel extra groenten toe zoals paprika of wortel.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 1 uur 45 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 8 gram
  • Sodium: 600 mg
  • Fat: 25 gram
  • Saturated Fat: 10 gram
  • Unsaturated Fat: 15 gram
  • Trans Fat: 0 gram
  • Carbohydrates: 20 gram
  • Fiber: 4 gram
  • Protein: 30 gram
  • Cholesterol: 90 mg

Keywords: Goulash, rundvlees, stoofpot, Zuidelijk, comfort food