Description
Een stevige Goulash uit het Zuiden, vol smaak.
Ingredients
Scale
- 500 gram rundvlees, in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 theelepel karwijzaad
- 500 ml runderbouillon
- 2 eetlepels olie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bestrooi het rundvlees met zout en peper. Bak het rundvlees rondom bruin.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig is.
- Roer het paprikapoeder en karwijzaad erdoor en bak kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe. Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de goulash minimaal 1,5 uur sudderen, of tot het vlees zacht is.
- Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
Notes
- Serveer met rijst, aardappelpuree of brood.
- Voeg eventueel extra groenten toe zoals paprika of wortel.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 1 uur 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8 gram
- Sodium: 600 mg
- Fat: 25 gram
- Saturated Fat: 10 gram
- Unsaturated Fat: 15 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 20 gram
- Fiber: 4 gram
- Protein: 30 gram
- Cholesterol: 90 mg
Keywords: Goulash, rundvlees, stoofpot, Zuidelijk, comfort food