Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Soft-Boiled Eggs

Perfecte Soft-Boiled Eggs uit 7 minuten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 8 minuten
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige manier om perfect zachtgekookte eieren te maken.


Ingredients

Scale
  • 2 grote eieren
  • Water
  • Zout (optioneel)

Instructions

  1. Plaats de eieren voorzichtig in een pan.
  2. Bedek de eieren met koud water, ongeveer 2,5 cm boven de eieren.
  3. Voeg een snufje zout toe aan het water (dit helpt bij het pellen).
  4. Breng het water aan de kook op middelhoog vuur.
  5. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager zodat het zachtjes kookt.
  6. Kook de eieren gedurende 6 tot 7 minuten voor een lopende dooier.
  7. Haal de eieren uit het kokende water met een schuimspaan.
  8. Spoel de eieren onmiddellijk af met koud water of dompel ze onder in een kom met ijswater om het kookproces te stoppen.
  9. Pel de eieren voorzichtig en serveer direct.

Notes

  • De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de eieren en je voorkeur voor de gaarheid van de dooier.
  • Gebruik oudere eieren (ongeveer een week oud) voor gemakkelijker pellen.
  • Prep Time: 1 minuut
  • Cook Time: 7 minuten
  • Category: Ontbijt
  • Method: Koken
  • Cuisine: Universeel

Nutrition

  • Serving Size: 1 ei
  • Calories: 70 kcal
  • Sugar: 0.6 g
  • Sodium: 63 mg
  • Fat: 4.8 g
  • Saturated Fat: 1.6 g
  • Unsaturated Fat: 3.2 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 0.6 g
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 6.3 g
  • Cholesterol: 186 mg

Keywords: zachtgekookte eieren, eieren koken, ontbijt, eenvoudig, snel