Description
Een eenvoudige manier om perfect zachtgekookte eieren te maken.
Ingredients
Scale
- 2 grote eieren
- Water
- Zout (optioneel)
Instructions
- Plaats de eieren voorzichtig in een pan.
- Bedek de eieren met koud water, ongeveer 2,5 cm boven de eieren.
- Voeg een snufje zout toe aan het water (dit helpt bij het pellen).
- Breng het water aan de kook op middelhoog vuur.
- Zodra het water kookt, zet je het vuur lager zodat het zachtjes kookt.
- Kook de eieren gedurende 6 tot 7 minuten voor een lopende dooier.
- Haal de eieren uit het kokende water met een schuimspaan.
- Spoel de eieren onmiddellijk af met koud water of dompel ze onder in een kom met ijswater om het kookproces te stoppen.
- Pel de eieren voorzichtig en serveer direct.
Notes
- De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de eieren en je voorkeur voor de gaarheid van de dooier.
- Gebruik oudere eieren (ongeveer een week oud) voor gemakkelijker pellen.
- Prep Time: 1 minuut
- Cook Time: 7 minuten
- Category: Ontbijt
- Method: Koken
- Cuisine: Universeel
Nutrition
- Serving Size: 1 ei
- Calories: 70 kcal
- Sugar: 0.6 g
- Sodium: 63 mg
- Fat: 4.8 g
- Saturated Fat: 1.6 g
- Unsaturated Fat: 3.2 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 0.6 g
- Fiber: 0 g
- Protein: 6.3 g
- Cholesterol: 186 mg
Keywords: zachtgekookte eieren, eieren koken, ontbijt, eenvoudig, snel