Description
Een snelle en smaakvolle saus met gehakt, perfect voor een doordeweekse maaltijd. Klaar in minder dan 30 minuten.
Ingredients
Scale
- 500 g rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g gepelde tomaten uit blik, in blokjes
- 100 ml runderbouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul, terwijl je het met een spatel uit elkaar drukt. Bak tot het gehakt bruin is, ongeveer 5-7 minuten.
- Giet overtollig vet af.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten, tot hij zacht is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot het geurig is.
- Roer de gepelde tomaten, runderbouillon en oregano erdoor.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10-15 minuten sudderen, of tot de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm met pasta, rijst of aardappelpuree.
Notes
- Dit gerecht is veelzijdig; voeg groenten toe zoals paprika of champignons voor extra smaak en voedingsstoffen.
- Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 3 dagen.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 6g
- Sodium: 550mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 3g
- Protein: 28g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: gehakt, saus, snel, makkelijk, avondeten, hoofdgerecht