Description
Een eenvoudige en snelle pasta met tomatensaus en gehakt.
Ingredients
Scale
- 300g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g gepelde tomaten uit blik
- 200g pasta (bijv. spaghetti of penne)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse basilicum voor garnering
Instructions
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak het gehakt rul en bruin. Voeg de ui toe en bak mee tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Giet de gepelde tomaten erbij en prak ze fijn met een lepel.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Laat de saus 10-15 minuten sudderen.
- Serveer de saus over de gekookte pasta. Garneer eventueel met verse basilicum.
Notes
- Je kunt ook andere soorten gehakt gebruiken, zoals kip- of lamsgehakt.
- Voeg extra groenten toe, zoals paprika of courgette, voor een vollere maaltijd.
- Dit gerecht is ook koud lekker, bijvoorbeeld als lunch.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 400mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 17g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 5g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: pasta, gehakt, tomatensaus, snel, eenvoudig