Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Smothered Burritos with Cheesy Rice

Smothered Burritos: 45 min genot


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Smothered burritos gevuld met romstige, kaasachtige rijst. Een hartig en bevredigend gerecht.


Ingredients

Scale
  • 6 grote bloemtortilla’s
  • 500g gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 zakje tacokruiden
  • 400g tomatenblokjes
  • 200ml water
  • 250g gekookte rijst
  • 150g geraspte kaas
  • 100ml zure room
  • 100ml salsa

Instructions

  1. Verhit een pan en bak het gehakt rul.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de tacokruiden, tomatenblokjes en water toe. Laat 10 minuten sudderen.
  4. Meng in een kom de gekookte rijst, geraspte kaas, zure room en salsa.
  5. Verwarm de tortilla’s kort.
  6. Vul elke tortilla met het gehaktmengsel en een lepel van het rijstmengsel.
  7. Rol de tortilla’s op tot burritos.
  8. Leg de burritos in een ovenschaal.
  9. Verdeel de rest van het gehaktmengsel over de burritos.
  10. Bestrooi met extra kaas.
  11. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten is en bubbelt.

Notes

  • Serveer met extra salsa of zure room.
  • Varieer met verschillende soorten kaas.
  • Voeg gebakken paprika en ui toe aan het gehaktmengsel.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Oven
  • Cuisine: Mexicaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 burrito
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: burrito, smothered burrito, cheesy rice, gehakt, mexicaans, hoofdgerecht