Description
Smothered burritos gevuld met romstige, kaasachtige rijst. Een hartig en bevredigend gerecht.
Ingredients
Scale
- 6 grote bloemtortilla’s
- 500g gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 zakje tacokruiden
- 400g tomatenblokjes
- 200ml water
- 250g gekookte rijst
- 150g geraspte kaas
- 100ml zure room
- 100ml salsa
Instructions
- Verhit een pan en bak het gehakt rul.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de tacokruiden, tomatenblokjes en water toe. Laat 10 minuten sudderen.
- Meng in een kom de gekookte rijst, geraspte kaas, zure room en salsa.
- Verwarm de tortilla’s kort.
- Vul elke tortilla met het gehaktmengsel en een lepel van het rijstmengsel.
- Rol de tortilla’s op tot burritos.
- Leg de burritos in een ovenschaal.
- Verdeel de rest van het gehaktmengsel over de burritos.
- Bestrooi met extra kaas.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten is en bubbelt.
Notes
- Serveer met extra salsa of zure room.
- Varieer met verschillende soorten kaas.
- Voeg gebakken paprika en ui toe aan het gehaktmengsel.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 burrito
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 4g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: burrito, smothered burrito, cheesy rice, gehakt, mexicaans, hoofdgerecht