Description
Een mals en smaakvol stoofvlees van runderschenkel, langzaam gegaard met seizoensgroenten, perfect voor een feestelijke maaltijd zoals Thanksgiving.
Ingredients
Scale
- 1,5 kg runderschenkel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, grof gesneden
- 3 wortelen, geschild en in stukken gesneden
- 3 selderijstengels, in stukken gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 ml runderbouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Bestrooi het rundvlees met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en braad het vlees aan alle kanten aan.
- Doe het aangebraden vlees in de slowcooker.
- Voeg de ui, wortelen, selderij en knoflook toe aan de slowcooker.
- Meng in een kom de runderbouillon, sojasaus, Worcestershire saus, tijm en rozemarijn.
- Giet het bouillonmengsel over het vlees en de groenten.
- Dek de slowcooker af en gaar op lage stand gedurende 8-10 uur, of op hoge stand gedurende 4-5 uur, totdat het vlees gaar en mals is.
- Serveer warm.
Notes
- Voeg aardappelen toe voor een complete maaltijd.
- Laat het vlees een paar uur rusten voordat je het serveert voor extra malsheid.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 8-10 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Slowcooker
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: ca. 200 gram
- Calories: ca. 450 kcal
- Sugar: ca. 5 gram
- Sodium: ca. 600 mg
- Fat: ca. 25 gram
- Saturated Fat: ca. 10 gram
- Unsaturated Fat: ca. 15 gram
- Trans Fat: ca. 0 gram
- Carbohydrates: ca. 15 gram
- Fiber: ca. 3 gram
- Protein: ca. 40 gram
- Cholesterol: ca. 120 mg
Keywords: stoofvlees, runderschenkel, slowcooker, Thanksgiving, groenten, mals, feestelijk