Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Slow Cooker Beef Chuck Roast with Vegetables for Thanksgiving

Slowcooker Runderschenkel 8uur SuperMals


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 8 uur 20 minuten tot 10 uur 20 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Een mals en smaakvol stoofvlees van runderschenkel, langzaam gegaard met seizoensgroenten, perfect voor een feestelijke maaltijd zoals Thanksgiving.


Ingredients

Scale
  • 1,5 kg runderschenkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 3 wortelen, geschild en in stukken gesneden
  • 3 selderijstengels, in stukken gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Bestrooi het rundvlees met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en braad het vlees aan alle kanten aan.
  3. Doe het aangebraden vlees in de slowcooker.
  4. Voeg de ui, wortelen, selderij en knoflook toe aan de slowcooker.
  5. Meng in een kom de runderbouillon, sojasaus, Worcestershire saus, tijm en rozemarijn.
  6. Giet het bouillonmengsel over het vlees en de groenten.
  7. Dek de slowcooker af en gaar op lage stand gedurende 8-10 uur, of op hoge stand gedurende 4-5 uur, totdat het vlees gaar en mals is.
  8. Serveer warm.

Notes

  • Voeg aardappelen toe voor een complete maaltijd.
  • Laat het vlees een paar uur rusten voordat je het serveert voor extra malsheid.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 8-10 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Slowcooker
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: ca. 200 gram
  • Calories: ca. 450 kcal
  • Sugar: ca. 5 gram
  • Sodium: ca. 600 mg
  • Fat: ca. 25 gram
  • Saturated Fat: ca. 10 gram
  • Unsaturated Fat: ca. 15 gram
  • Trans Fat: ca. 0 gram
  • Carbohydrates: ca. 15 gram
  • Fiber: ca. 3 gram
  • Protein: ca. 40 gram
  • Cholesterol: ca. 120 mg

Keywords: stoofvlees, runderschenkel, slowcooker, Thanksgiving, groenten, mals, feestelijk