Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Slow Cooker Triple Cheesy Mac and Cheese

Hemelse Slow Cooker Triple Cheesy Mac and Cheese: 3x zalig!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 45 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Een eenvoudig recept voor mac en cheese uit de slowcooker, boordevol drie soorten kaas voor een romige en smaakvolle maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 450 g elleboogmacaroni, ongekookt
  • 800 ml melk
  • 350 ml lichte room
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.25 theelepel mosterdpoeder
  • 225 g geraspte scherpe cheddar
  • 225 g geraspte Monterey Jack kaas
  • 115 g geraspte Goudse kaas
  • 60 g ongezouten boter, gesmolten
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)

Instructions

  1. Vet de binnenkant van een slowcooker van 5-6 liter in met boter of kookspray.
  2. Voeg de ongekookte macaroni toe aan de slowcooker.
  3. Giet de melk en lichte room over de macaroni.
  4. Voeg zout, zwarte peper, knoflookpoeder en mosterdpoeder toe. Roer goed om te combineren.
  5. Dek af en kook op laag gedurende 2-3 uur, of op hoog gedurende 1-1.5 uur, of totdat de macaroni al dente is. Roer halverwege de kooktijd een keer.
  6. Voeg na de kooktijd de geraspte cheddarkaas, Monterey Jack kaas en Goudse kaas toe aan de slowcooker. Roer tot de kaas gesmolten en romig is.
  7. Giet de gesmolten boter erbij en roer nogmaals.
  8. Serveer direct. Garneer met verse peterselie indien gewenst.

Notes

  • Voor een extra smaakdimensie, voeg een snufje cayennepeper toe.
  • Als de saus te dik wordt, voeg dan een scheutje melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Dit gerecht is de volgende dag ook lekker. Warm op in de magnetron of in een pan op laag vuur.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 2 uur 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Slowcooker
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 750mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 18g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 25g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: mac and cheese, slowcooker, kaas, comfortfood, vegetarisch, pasta, ovenschotel