Description
Een eenvoudig recept voor mac en cheese uit de slowcooker, boordevol drie soorten kaas voor een romige en smaakvolle maaltijd.
Ingredients
Scale
- 450 g elleboogmacaroni, ongekookt
- 800 ml melk
- 350 ml lichte room
- 1 theelepel zout
- 0.5 theelepel zwarte peper
- 0.5 theelepel knoflookpoeder
- 0.25 theelepel mosterdpoeder
- 225 g geraspte scherpe cheddar
- 225 g geraspte Monterey Jack kaas
- 115 g geraspte Goudse kaas
- 60 g ongezouten boter, gesmolten
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Vet de binnenkant van een slowcooker van 5-6 liter in met boter of kookspray.
- Voeg de ongekookte macaroni toe aan de slowcooker.
- Giet de melk en lichte room over de macaroni.
- Voeg zout, zwarte peper, knoflookpoeder en mosterdpoeder toe. Roer goed om te combineren.
- Dek af en kook op laag gedurende 2-3 uur, of op hoog gedurende 1-1.5 uur, of totdat de macaroni al dente is. Roer halverwege de kooktijd een keer.
- Voeg na de kooktijd de geraspte cheddarkaas, Monterey Jack kaas en Goudse kaas toe aan de slowcooker. Roer tot de kaas gesmolten en romig is.
- Giet de gesmolten boter erbij en roer nogmaals.
- Serveer direct. Garneer met verse peterselie indien gewenst.
Notes
- Voor een extra smaakdimensie, voeg een snufje cayennepeper toe.
- Als de saus te dik wordt, voeg dan een scheutje melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
- Dit gerecht is de volgende dag ook lekker. Warm op in de magnetron of in een pan op laag vuur.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 2 uur 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Slowcooker
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 10g
- Sodium: 750mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 2g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: mac and cheese, slowcooker, kaas, comfortfood, vegetarisch, pasta, ovenschotel