Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Malse Slow Cooker 8-uurs Rollade Met Groenten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 8 uur en 20 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke en malse runderrollade met groenten, perfect voor Thanksgiving. Dit recept is eenvoudig te maken in de slowcooker en vereist minimale voorbereiding.


Ingredients

Scale
  • 1,5 kg runderrollade (chuck roast)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 selderijstengels, grof gesneden
  • 4 wortelen, geschild en grof gesneden
  • 500g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 400 ml runderbouillon
  • 120 ml rode wijn (optioneel)
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Dep de runderrollade droog en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en braad de rollade aan alle kanten aan tot deze bruin is.
  3. Doe de ui en knoflook in de slowcooker.
  4. Leg de aangebraden rollade bovenop de ui en knoflook.
  5. Voeg de selderij, wortelen en aardappelen toe rondom de rollade.
  6. Giet de runderbouillon en rode wijn (indien gebruikt) in de slowcooker.
  7. Voeg de tijm en rozemarijn toe.
  8. Dek de slowcooker af en kook op lage temperatuur gedurende 8-10 uur, of op hoge temperatuur gedurende 4-5 uur, totdat het vlees gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
  9. Verwijder de kruidentakjes voor het serveren.
  10. Snijd de rollade in plakken en serveer met de groenten en het kookvocht.

Notes

  • Zorg ervoor dat het vlees volledig gaar is voordat je het serveert.
  • Je kunt andere wortelgroenten zoals pastinaak of rapen toevoegen.
  • Gebruik een vleesthermometer om de gaarheid te controleren; de interne temperatuur moet 95°C zijn.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 8 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Slowcooker
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 5 g
  • Sodium: 600 mg
  • Fat: 25 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 15 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 20 g
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 40 g
  • Cholesterol: 120 mg

Keywords: rundvlees, rollade, groenten, slowcooker, Thanksgiving, feestdag, stoofvlees