Description
Een heerlijke en hartige Hongaarse goulash, langzaam gegaard voor maximale smaak.
Ingredients
Scale
- 1 kg rundvlees, in blokjes
- 2 grote uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels paprikapoeder (zoet)
- 1 theelepel paprikapoeder (heet, optioneel)
- 1 theelepel karwijzaad
- 400 g gepelde tomaten uit blik, grof gehakt
- 750 ml runderbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olie of reuzel
- Optioneel: 1 rode paprika, in stukken
Instructions
- Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Braad het rundvlees aan alle kanten bruin.
- Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde uien toe aan de pan en bak ze glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Roer het paprikapoeder (zoet en heet), karwijzaad en tomatenpuree erdoor en bak kort mee tot het geurig is.
- Doe het vlees terug in de pan.
- Voeg de gepelde tomaten en runderbouillon toe. Breng aan de kook.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Dek de pan af en laat de goulash op laag vuur sudderen voor minimaal 2,5 tot 3 uur, of tot het vlees heel mals is.
- Voeg eventueel de stukken rode paprika de laatste 30 minuten toe.
Notes
- Serveer met brood, aardappelen of noedels.
- Goulash wordt vaak nog lekkerder de volgende dag.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 3 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoofpot
- Cuisine: Hongaars
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 500 mg
- Fat: 25 g
- Saturated Fat: 10 g
- Unsaturated Fat: 15 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 3 g
- Protein: 35 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: goulash, slow cooker, stoofpot, rundvlees, Hongaars, comfort food