Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Slow Cook Goulash

Heerlijke Slow Cook Goulash: 1kg mals vlees


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 uur 20 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke en hartige Hongaarse goulash, langzaam gegaard voor maximale smaak.


Ingredients

Scale
  • 1 kg rundvlees, in blokjes
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels paprikapoeder (zoet)
  • 1 theelepel paprikapoeder (heet, optioneel)
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 400 g gepelde tomaten uit blik, grof gehakt
  • 750 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie of reuzel
  • Optioneel: 1 rode paprika, in stukken

Instructions

  1. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Braad het rundvlees aan alle kanten bruin.
  2. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de gesnipperde uien toe aan de pan en bak ze glazig.
  4. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  5. Roer het paprikapoeder (zoet en heet), karwijzaad en tomatenpuree erdoor en bak kort mee tot het geurig is.
  6. Doe het vlees terug in de pan.
  7. Voeg de gepelde tomaten en runderbouillon toe. Breng aan de kook.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Dek de pan af en laat de goulash op laag vuur sudderen voor minimaal 2,5 tot 3 uur, of tot het vlees heel mals is.
  10. Voeg eventueel de stukken rode paprika de laatste 30 minuten toe.

Notes

  • Serveer met brood, aardappelen of noedels.
  • Goulash wordt vaak nog lekkerder de volgende dag.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 3 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoofpot
  • Cuisine: Hongaars

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 500 mg
  • Fat: 25 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 15 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 15 g
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 35 g
  • Cholesterol: 100 mg

Keywords: goulash, slow cooker, stoofpot, rundvlees, Hongaars, comfort food