Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Slap Ya Momma Pound Cake with White Glaze

Slap Ya Momma Cake: 1 Goddelijk Recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur en 35 minuten
  • Yield: 12 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een rijke en vochtige pound cake, perfect gebalanceerd met een zoete witte glazuur.


Ingredients

Scale
  • 225g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 450g kristalsuiker
  • 5 grote eieren
  • 300g bloem
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 240ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor de glazuur: 200g poedersuiker, 2-3 eetlepels melk, 1/2 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.
  2. Klop in een grote kom de boter en suiker romig.
  3. Voeg de eieren één voor één toe, en klop goed na elke toevoeging.
  4. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout.
  5. Voeg afwisselend de droge ingrediënten en karnemelk toe aan het botermengsel, beginnend en eindigend met de droge ingrediënten. Mix tot alles net gecombineerd is.
  6. Roer het vanille-extract erdoor.
  7. Giet het beslag in de voorbereide vorm.
  8. Bak gedurende 60-75 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  9. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort om volledig af te koelen.
  10. Maak ondertussen de glazuur: meng de poedersuiker, melk en vanille-extract tot een glad geheel.
  11. Besmeer de afgekoelde cake met de glazuur.

Notes

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
  • Bak de cake niet te lang, anders wordt hij droog.
  • De glazuur kan worden aangepast met de hoeveelheid melk voor de gewenste dikte.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 75 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plakje
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 55g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: pound cake, witte glazuur, klassiek dessert, zoet gebak, huisgemaakt