Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lettuce Cups with Cooked Salmon, Avocado, and Yogurt

Lettuce Cups: 20 Minuten! Heerlijk & Gezond


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Low Fat

Description

Frisse slabladeren gevuld met gekookte zalm, romige avocado en een vleugje yoghurt.


Ingredients

Scale
  • 4 grote slabladeren (bijvoorbeeld ijsbergsla of romaine)
  • 200g gekookte zalm, verkruimeld
  • 1 rijpe avocado, in blokjes
  • 50g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: gehakte verse dille of bieslook

Instructions

  1. Was de slabladeren grondig en dep ze droog.
  2. Meng in een kom de verkruimelde zalm, avocado blokjes, Griekse yoghurt en citroensap.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel gehakte dille of bieslook toe.
  4. Vul elke slablader met het zalmmengsel.
  5. Serveer direct.

Notes

  • Zorg ervoor dat de zalm goed afgekoeld is voordat je het mengt.
  • Gebruik een rijpe avocado voor de beste romigheid.
  • Pas de hoeveelheid yoghurt aan naar jouw voorkeur.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 0 minuten (als je kant-en-klare gekookte zalm gebruikt)
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Vullen
  • Cuisine: Internationaal

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: ongeveer 250 kcal
  • Sugar: ongeveer 3g
  • Sodium: ongeveer 300mg
  • Fat: ongeveer 15g
  • Saturated Fat: ongeveer 3g
  • Unsaturated Fat: ongeveer 12g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: ongeveer 10g
  • Fiber: ongeveer 5g
  • Protein: ongeveer 20g
  • Cholesterol: ongeveer 70mg

Keywords: Slabladeren, zalm, avocado, yoghurt, gezond, snel, licht