Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sizzling Chinese Pepper Steak with Onions

Sizzling Chinese Pepper Steak met 1 Verrassend Geheim


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Dit recept maakt een smaakvolle Chinese pepersteak met malse reepjes biefstuk en gesneden uien in een rijke saus.


Ingredients

Scale
  • 450 gram biefstuk, in dunne reepjes gesneden
  • 1 grote ui, in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 1/2 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 120 ml runderbouillon
  • 60 ml sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels water

Instructions

  1. Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
  2. Verhit de plantaardige olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
  3. Voeg de biefstuk toe en bak deze bruin. Haal de biefstuk uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de ui, knoflook en gember toe aan dezelfde pan en roerbak 2-3 minuten tot ze geurig zijn.
  5. Voeg de groene en rode paprika toe en roerbak nog 2 minuten.
  6. Meng in een kom de runderbouillon, sojasaus, oestersaus, rijstazijn, suiker en sesamolie.
  7. Giet de saus in de pan met de groenten. Breng aan de kook.
  8. Voeg de opgeloste maïzena toe en roer constant tot de saus dikker wordt.
  9. Voeg de biefstuk terug in de pan en roer alles goed door elkaar.
  10. Serveer de pepersteak onmiddellijk met rijst.

Notes

  • Voor extra pit kunt u een snufje chilivlokken toevoegen.
  • Dit gerecht is ook lekker met broccoli of sperziebonen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Chinees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 950mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 75mg

Keywords: Pepersteak, Chinees, Biefstuk, Ui, Roerbakken