Description
Dit recept maakt een smaakvolle Chinese pepersteak met malse reepjes biefstuk en gesneden uien in een rijke saus.
Ingredients
Scale
- 450 gram biefstuk, in dunne reepjes gesneden
- 1 grote ui, in halve ringen gesneden
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 1/2 groene paprika, in reepjes gesneden
- 1/2 rode paprika, in reepjes gesneden
- 120 ml runderbouillon
- 60 ml sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels water
Instructions
- Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
- Voeg de biefstuk toe en bak deze bruin. Haal de biefstuk uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, knoflook en gember toe aan dezelfde pan en roerbak 2-3 minuten tot ze geurig zijn.
- Voeg de groene en rode paprika toe en roerbak nog 2 minuten.
- Meng in een kom de runderbouillon, sojasaus, oestersaus, rijstazijn, suiker en sesamolie.
- Giet de saus in de pan met de groenten. Breng aan de kook.
- Voeg de opgeloste maïzena toe en roer constant tot de saus dikker wordt.
- Voeg de biefstuk terug in de pan en roer alles goed door elkaar.
- Serveer de pepersteak onmiddellijk met rijst.
Notes
- Voor extra pit kunt u een snufje chilivlokken toevoegen.
- Dit gerecht is ook lekker met broccoli of sperziebonen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Chinees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 8g
- Sodium: 950mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 75mg
Keywords: Pepersteak, Chinees, Biefstuk, Ui, Roerbakken