Description
Sinaloaanse maïskoekjes zijn een zoete traktatie uit de Mexicaanse staat Sinaloa. Ze zijn gemaakt met maïsmeel en hebben een enigszins kruimelige textuur en een milde zoete smaak.
Ingredients
Scale
- 2 kopjes maïsmeel
- 1 kopje suiker
- 1/2 kopje boter, verzacht
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 kopje melk
- 1 theelepel vanille-extract
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop in een grote kom de boter en suiker romig.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
- Meng in een aparte kom het maïsmeel, bakpoeder en zout.
- Voeg afwisselend de droge ingrediënten en de melk toe aan het botermengsel, beginnend en eindigend met de droge ingrediënten. Meng tot alles net gecombineerd is.
- Roer het vanille-extract erdoor.
- Schep met een lepel hoopjes deeg op de voorbereide bakplaat.
- Bak 12-15 minuten, of tot de randen licht goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
Notes
- Zorg ervoor dat de boter zacht is, maar niet gesmolten, voor het beste resultaat.
- Je kunt de hoeveelheid suiker aanpassen naar smaak.
- Deze koekjes zijn heerlijk bij een kopje koffie of thee.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: Ongeveer 120 kcal
- Sugar: Ongeveer 8g
- Sodium: Ongeveer 50mg
- Fat: Ongeveer 5g
- Saturated Fat: Ongeveer 3g
- Unsaturated Fat: Ongeveer 2g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: Ongeveer 18g
- Fiber: Ongeveer 1g
- Protein: Ongeveer 2g
- Cholesterol: Ongeveer 25mg
Keywords: Sinaloaanse maïskoekjes, Mexicaanse koekjes, maïsmeel recept, zoete traktatie, bakken