Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Simple French Onion Soup

Onthulling Simple French Onion Soup 100% perfect


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Een eenvoudige en smaakvolle Franse uiensoep, perfect voor een koude dag.


Ingredients

Scale
  • 4 grote uien, dun gesneden
  • 2 el boter
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 sneetjes stokbrood
  • 100 g geraspte gruyèrekaas

Instructions

  1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien toe en bak ze langzaam goudbruin en gekarameliseerd, dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Roer regelmatig.
  2. Giet de rundvleesbouillon erbij en voeg de tijm toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.
  3. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Giet de soep in ovenvaste kommen. Leg op elke kom een sneetje stokbrood en bestrooi met geraspte kaas.
  6. Gratineer in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten en goudbruin is, ongeveer 5-10 minuten.
  7. Serveer onmiddellijk.

Notes

  • Gebruik geduld bij het karamelliseren van de uien, dit zorgt voor de diepe smaak.
  • Je kunt ook andere soorten kaas gebruiken, zoals emmentaler.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Soep
  • Method: Koken
  • Cuisine: Frans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 5g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 20g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: Franse uiensoep, uiensoep, soep, Frans, eenvoudig