Description
Een eenvoudig en bevredigend gerecht van malse kip met jus over romige aardappelpuree.
Ingredients
Scale
- 4 kipfilets
- 1 theelepel zout
- 0.5 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 2 kopjes kippenbouillon
- 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 0.5 kopje melk
- 0.25 kopje boter
Instructions
- Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip goudbruin aan beide kanten, ongeveer 5-7 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de bloem toe aan het braadvet in de pan en roer 1 minuut.
- Giet geleidelijk de kippenbouillon erbij, onder voortdurend roeren, tot de jus dikker wordt. Breng aan de kook en laat sudderen tot de gewenste dikte is bereikt.
- Kook ondertussen de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten. Giet af.
- Stamp de aardappelen met melk en boter tot een gladde puree.
- Serveer de kip met de jus over de aardappelpuree.
Notes
- Gebruik kippendijen in plaats van kipfilets voor meer smaak.
- Voeg knoflookpoeder of uienpoeder toe aan de jus voor extra smaak.
- Garneer met verse peterselie.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken en bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 3g
- Sodium: 700mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 4g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: Kip, jus, aardappelpuree, eenvoudig, avondeten