Description
Een eenvoudig recept voor rundvleesstoofpot, perfect voor een comfortabele maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500 gram rundvlees, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, geschild en in plakjes
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes
- 400 ml runderbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak het rundvlees rondom bruin.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee.
- Voeg de wortelen, aardappelen, runderbouillon en tijm toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat 1.5 tot 2 uur sudderen, of tot het rundvlees gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer de stoofpot met brood of rijst.
- Voeg eventueel andere groenten toe, zoals selderij of erwten.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 2 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 600 mg
- Fat: 20 g
- Saturated Fat: 7 g
- Unsaturated Fat: 13 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 30 g
- Fiber: 5 g
- Protein: 35 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: rundvleesstoofpot, stoofvlees, eenvoudig, hoofdgerecht, comfort food