Description
Een hartig en smaakvol gerecht met garnalen, worst en rijst, gekruid met Cajun-specerijen.
Ingredients
Scale
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 pond andouille worst, in plakjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 groene paprika, gesnipperd
- 2 selderijstengels, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel Cajun kruiden
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel)
- 2 kopjes kippenbouillon
- 1 1/2 kopjes witte rijst
- 1 pond grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 2 bosuitjes, gesnipperd
- Zout en zwarte peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olie in een grote pan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg de worst toe en bak tot deze bruin is. Verwijder de worst uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, groene paprika en selderij toe aan dezelfde pan. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de knoflook, Cajun kruiden, tijm en cayennepeper (indien gebruikt) toe. Bak 1 minuut tot het geurig is.
- Voeg de kippenbouillon en de gebakken worst toe aan de pan. Breng aan de kook.
- Roer de rijst erdoor. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen, ongeveer 15-20 minuten.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en roer. Dek af en laat nog 5 minuten koken, of tot de garnalen roze en gaar zijn.
- Roer de bosuitjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Voor een pittigere versie, voeg meer cayennepeper toe.
- Je kunt ook kippendijen gebruiken in plaats van worst.
- Serveer met een scheutje hete saus indien gewenst.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 30 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Cajun
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 13g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 3g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: Garnalen, Worst, Dirty Rice, Cajun, Rijstgerecht, Hoofdgerecht, Pittig