Description
Een hartige ovenschotel met garnalen, prei en een romige saus.
Ingredients
Scale
- 500g garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 2 preien, schoongemaakt en in ringen gesneden
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml melk
- 100 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 100g geraspte kaas (optioneel)
- Paneermeel (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de prei toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Roer de bloem erdoor en bak nog 1 minuut.
- Voeg geleidelijk de melk toe, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
- Breng de saus aan de kook en laat deze sudderen tot deze indikt.
- Roer de slagroom erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de garnalen toe aan de saus en meng goed.
- Giet het mengsel in een ovenschaal.
- Bestrooi met geraspte kaas en paneermeel indien gewenst.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
Notes
- Zorg ervoor dat de garnalen niet te gaar worden in de saus voordat ze de oven in gaan.
- Je kunt andere groenten toevoegen, zoals doperwten of champignons.
- Serveer met rijst, pasta of brood.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 600mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 2g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 200mg
Keywords: Garnalen, prei, ovenschotel, romige saus, hoofdgerecht