Description
Een sappige en smaakvolle rosbief, langzaam gegaard met Pepsi voor een unieke zoete en hartige smaak.
Ingredients
Scale
- 1 kg rosbief
- 250 ml Pepsi
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel zout
- 0.5 theelepel zwarte peper
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Dep de rosbief droog en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Braad de rosbief aan alle kanten aan tot deze bruin is.
- Haal de rosbief uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut mee.
- Blus af met de Pepsi en schraap de aanbaksels van de bodem los.
- Leg de rosbief terug in de pan.
- Dek de pan af en plaats deze in de voorverwarmde oven.
- Gaar de rosbief gedurende 2-3 uur, of tot de gewenste gaarheid is bereikt.
- Laat de rosbief 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Notes
- Serveer met aardappelpuree en seizoensgroenten.
- De saus kan worden ingekookt voor een dikkere consistentie.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 2-3 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: ca. 150g
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 500mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 1g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: rosbief, Pepsi, gebraden, stoofpot, zoet, hartig