Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Seafood Lasagna with Shrimp and Crab for Christmas

Heerlijke Seafood Lasagne: Succes! (en 500g garnalen)


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een feestelijke zeevruchtenlasagne met garnalen en krab, perfect voor de kerstdagen.


Ingredients

Scale
  • 500g lasagnebladen
  • 300g garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 200g krabvlees, uitgelekt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50g boter
  • 50g bloem
  • 750ml melk
  • 100g geraspte Parmezaanse kaas
  • 200g ricotta
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook.
  3. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde pasta (roux).
  4. Giet geleidelijk de melk erbij terwijl je blijft roeren tot een dikke saus ontstaat.
  5. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur.
  6. Meng de ricotta met de garnalen en het krabvlees. Breng op smaak.
  7. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje bechamelsaus.
  8. Leg hierop een laag lasagnebladen.
  9. Verdeel hierover een laag van het garnalen- en krabmengsel.
  10. Herhaal de lagen, eindigend met een laag bechamelsaus.
  11. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
  12. Laat 5 minuten rusten voor het serveren. Garneer met verse peterselie.

Notes

  • Zorg ervoor dat de lasagnebladen volledig bedekt zijn met saus om te voorkomen dat ze hard worden.
  • Je kunt ook andere zeevruchten toevoegen, zoals coquilles of mosselen.
  • Prep Time: 25 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Oven
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 750mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 13g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 150mg

Keywords: zeevruchtenlasagne garnalen krab kerst feestelijk pasta