Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Schnitzelreepjes in Mosterdroomsaus: een simpel wonder


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: Geen specifieke dieetrestrictie

Description

Malse schnitzelreepjes gehuld in een romige mosterdsaus.


Ingredients

Scale
  • 400g varkensschnitzels
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 200 ml kookroom
  • 2 el grove mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Snijd de schnitzels in reepjes.
  2. Bestrooi de schnitzelreepjes met bloem, zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de schnitzelreepjes goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Fruit de ui in dezelfde pan tot hij glazig is.
  5. Voeg de kookroom en mosterd toe en breng aan de kook. Laat de saus indikken.
  6. Doe de schnitzelreepjes terug in de pan en verwarm kort mee.
  7. Serveer direct.

Notes

  • Lekker met aardappelpuree en groenten.
  • Je kunt ook kipfilet gebruiken in plaats van varkensschnitzel.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 750
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 50g
  • Saturated Fat: 20g
  • Unsaturated Fat: 25g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 45g
  • Cholesterol: 150mg

Keywords: schnitzel, mosterdsaus, roomsaus, varkensvlees, hoofdgerecht