Description
Malse schnitzelreepjes gehuld in een romige mosterdsaus.
Ingredients
Scale
- 400g varkensschnitzels
- 2 el bloem
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 200 ml kookroom
- 2 el grove mosterd
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Snijd de schnitzels in reepjes.
- Bestrooi de schnitzelreepjes met bloem, zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de schnitzelreepjes goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Fruit de ui in dezelfde pan tot hij glazig is.
- Voeg de kookroom en mosterd toe en breng aan de kook. Laat de saus indikken.
- Doe de schnitzelreepjes terug in de pan en verwarm kort mee.
- Serveer direct.
Notes
- Lekker met aardappelpuree en groenten.
- Je kunt ook kipfilet gebruiken in plaats van varkensschnitzel.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 750
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 50g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 25g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 2g
- Protein: 45g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: schnitzel, mosterdsaus, roomsaus, varkensvlees, hoofdgerecht