Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Shell Pasta Soup with Boiled Eggs

Makkelijke 25 min Schelpjespasta Soup


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig en voedzaam soepgerecht met schelpjespasta en gekookte eieren.


Ingredients

Scale
  • 250 gram schelpjespasta
  • 2 gekookte eieren, in plakjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (optioneel)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  4. Voeg de schelpjespasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de soep warm, gegarneerd met plakjes gekookt ei en verse peterselie indien gewenst.

Notes

  • Gebruik groentebouillon voor een vegetarische optie.
  • Voeg extra groenten toe zoals wortelen of selderij voor meer voedingsstoffen.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Soep
  • Method: Koken
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 2 gram
  • Sodium: 800 mg
  • Fat: 10 gram
  • Saturated Fat: 3 gram
  • Unsaturated Fat: 7 gram
  • Trans Fat: 0 gram
  • Carbohydrates: 50 gram
  • Fiber: 3 gram
  • Protein: 15 gram
  • Cholesterol: 100 mg

Keywords: schelpjespasta, soep, gekookt ei, maaltijdsoep, eenvoudig, snel