Description
Een heerlijk en eenvoudig recept voor zalm bereid met knoflook en kruiden in de Toscaanse stijl.
Ingredients
Scale
- 4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk)
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
- Meng in een kleine kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Wrijf de zalmfilets in met het knoflookkruidenmengsel.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
- Leg de zalmfilets in de hete pan, met de huidkant naar beneden indien aanwezig.
- Bak de zalm gedurende 4-5 minuten per kant, of tot deze gaar is en gemakkelijk vlokt.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je de zalm toevoegt voor een mooie bruining.
- Je kunt ook verse kruiden zoals tijm of rozemarijn toevoegen aan het mengsel.
- Serveer de zalm met je favoriete groenten of een salade.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 zalmfilet
- Calories: ongeveer 250 kcal
- Sugar: ongeveer 0g
- Sodium: ongeveer 300mg
- Fat: ongeveer 15g
- Saturated Fat: ongeveer 3g
- Unsaturated Fat: ongeveer 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: ongeveer 1g
- Fiber: ongeveer 0g
- Protein: ongeveer 25g
- Cholesterol: ongeveer 70mg
Keywords: zalm, knoflook, kruiden, Toscaans, bakken, snel, makkelijk, vis