Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sautéed Garlic Herb Tuscan Salmon

Sautéed Garlic Herb Tuscan Salmon: 20 min heerlijk


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Een heerlijk en eenvoudig recept voor zalm bereid met knoflook en kruiden in de Toscaanse stijl.


Ingredients

Scale
  • 4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
  2. Meng in een kleine kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper.
  3. Wrijf de zalmfilets in met het knoflookkruidenmengsel.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Leg de zalmfilets in de hete pan, met de huidkant naar beneden indien aanwezig.
  6. Bak de zalm gedurende 4-5 minuten per kant, of tot deze gaar is en gemakkelijk vlokt.
  7. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je de zalm toevoegt voor een mooie bruining.
  • Je kunt ook verse kruiden zoals tijm of rozemarijn toevoegen aan het mengsel.
  • Serveer de zalm met je favoriete groenten of een salade.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 zalmfilet
  • Calories: ongeveer 250 kcal
  • Sugar: ongeveer 0g
  • Sodium: ongeveer 300mg
  • Fat: ongeveer 15g
  • Saturated Fat: ongeveer 3g
  • Unsaturated Fat: ongeveer 12g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: ongeveer 1g
  • Fiber: ongeveer 0g
  • Protein: ongeveer 25g
  • Cholesterol: ongeveer 70mg

Keywords: zalm, knoflook, kruiden, Toscaans, bakken, snel, makkelijk, vis