Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rustic Split Pea Soup

3 Uur Rustic Split Pea Soup Geweldig


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 uur en 15 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een stevige en traditionele erwtensoep, perfect voor koude dagen.


Ingredients

Scale
  • 500 gram gedroogde spliterwten
  • 2 liter water
  • 200 gram gerookt spek, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 selderijstengel, in plakjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Spoel de spliterwten goed af.
  2. Doe de erwten in een grote pan met het water en het spek.
  3. Breng aan de kook en laat 2 uur sudderen op laag vuur.
  4. Voeg de ui, wortels, prei en selderij toe.
  5. Laat nog eens 1 uur sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Pureer eventueel een deel van de soep voor een dikkere consistentie.

Notes

  • Serveer met roggebrood.
  • Verwijder het spek voor een vegetarische optie.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 3 uur
  • Category: Soep
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Hollands

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 10 g
  • Sodium: 800 mg
  • Fat: 15 g
  • Saturated Fat: 5 g
  • Unsaturated Fat: 10 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 60 g
  • Fiber: 20 g
  • Protein: 25 g
  • Cholesterol: 50 mg

Keywords: rustieke erwtensoep, spliterwtensoep, Hollandse soep, winterkost