Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up of a golden baked Beef Empanadas With Olives, cut open to show the savory ground beef and green olive filling.

Rundvlees Empanadas met Olijven


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 min
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Diet: Halal

Description

Hartige deegpakketjes gevuld met gekruid rundvlees en olijven.


Ingredients

Scale
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 100 gram groene olijven, ontpit en gehalveerd
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei, geklutst (voor bestrijken)

Instructions

  1. Bak het rundergehakt in een pan bruin. Giet overtollig vet af.
  2. Voeg de ui, knoflook en paprika toe aan het gehakt. Bak tot de groenten zacht zijn.
  3. Roer de komijn, paprikapoeder, zout en peper erdoor. Bak 1 minuut.
  4. Haal de pan van het vuur en roer de gehalveerde olijven erdoor. Laat het mengsel afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Rol het bladerdeeg uit en steek cirkels uit met een diameter van ongeveer 10 cm.
  7. Schep een eetlepel van het afgekoelde gehaktmengsel op de helft van elke cirkel.
  8. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling om een halve maan te vormen. Druk de randen goed dicht met een vork.
  9. Bestrijk de bovenkant van elke empanada met het geklutste ei.
  10. Bak de empanadas 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Notes

  • Je kunt de olijven vervangen door kappertjes voor een andere smaak.
  • Laat de vulling volledig afkoelen voordat je de empanadas vult om te voorkomen dat het deeg scheurt.
  • Prep Time: 25 min
  • Cook Time: 20 min
  • Category: Hartig Gebak
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Spaans-geïnspireerd

Nutrition

  • Serving Size: 1 empanada
  • Calories: 300
  • Sugar: 2
  • Sodium: 450
  • Fat: 18
  • Saturated Fat: 7
  • Unsaturated Fat: 11
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 20
  • Fiber: 2
  • Protein: 15
  • Cholesterol: 60

Keywords: rundvlees, empanadas, olijven, hartig gebak, gehakt