Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Beef Stew with Potatoes and Carrots

Runderstoofpot met Aardappelen en Wortelen: 2 uur magie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 uur 5 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen specifieke dieetbeperking

Description

Een klassieke runderstoofpot boordevol smaak, met malse stukjes rundvlees, zachte aardappelen en zoete wortelen, gestoofd in een rijke bouillon.


Ingredients

Scale
  • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 500 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 300 g wortelen, geschild en in plakjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak het runderstoofvlees bruin aan alle kanten.
  2. Voeg de gesnipperde ui toe en bak glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  3. Bestrooi het vlees en de groenten met bloem en roer goed door. Laat 1 minuut bakken.
  4. Giet de runderbouillon en rode wijn erbij. Voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes en tijm toe. Breng aan de kook.
  5. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat minstens 2 uur sudderen, of tot het vlees mals is. Roer af en toe.
  6. Voeg na 2 uur de aardappelen en wortelen toe. Laat nog 30-45 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
  7. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm voor het serveren.

Notes

  • Voor een dikkere saus, verwijder het deksel tijdens het laatste halfuur van het sudderen.
  • U kunt andere groenten toevoegen, zoals champignons of selderij.
  • Serveer met vers brood of rijst.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 2 uur 45 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 750mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 10g
  • Protein: 45g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: runderstoofpot, stoofvlees, aardappelen, wortelen, stoofschotel, comfort food