Description
Een klassieke runderstoofpot boordevol smaak, met malse stukjes rundvlees, zachte aardappelen en zoete wortelen, gestoofd in een rijke bouillon.
Ingredients
Scale
- 1 kg runderstoofvlees, in blokjes
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el bloem
- 500 ml runderbouillon
- 200 ml rode wijn
- 1 el tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 500 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 300 g wortelen, geschild en in plakjes
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak het runderstoofvlees bruin aan alle kanten.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Bestrooi het vlees en de groenten met bloem en roer goed door. Laat 1 minuut bakken.
- Giet de runderbouillon en rode wijn erbij. Voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes en tijm toe. Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat minstens 2 uur sudderen, of tot het vlees mals is. Roer af en toe.
- Voeg na 2 uur de aardappelen en wortelen toe. Laat nog 30-45 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm voor het serveren.
Notes
- Voor een dikkere saus, verwijder het deksel tijdens het laatste halfuur van het sudderen.
- U kunt andere groenten toevoegen, zoals champignons of selderij.
- Serveer met vers brood of rijst.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 2 uur 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 8g
- Sodium: 750mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 10g
- Protein: 45g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: runderstoofpot, stoofvlees, aardappelen, wortelen, stoofschotel, comfort food