Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Beef Tongue Provençal Style: A Generous Reinvention

Beef Tongue: 3 Uur Sublieme Provence


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 uur 35 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Een rijke en smaakvolle bereiding van runder tong, geïnspireerd op de Provençaalse keuken, met een royale twist.


Ingredients

Scale
  • 1 runder tong (ongeveer 1 kg)
  • 2 uien, grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 2 wortelen, in stukken
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Optioneel: een snufje Herbes de Provence

Instructions

  1. Spoel de runder tong grondig af onder koud water.
  2. Plaats de tong in een grote pan en bedek met koud water. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Giet het water af en spoel de tong opnieuw af.
  3. Doe de schoongemaakte tong terug in de pan. Voeg de uien, knoflook, wortelen, bleekselderij, tijm en laurierblad toe.
  4. Giet de rode wijn en runderbouillon erbij. Voeg de gepelde tomaten toe.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat sudderen voor minimaal 3 uur, of tot de tong zeer mals is.
  6. Haal de tong uit de pan en laat iets afkoelen. Verwijder de buitenste huid.
  7. Snijd de tong in plakken.
  8. Zeef de bouillon en verwijder de groenten en kruiden. Giet de bouillon terug in de pan.
  9. Voeg de gesneden tong toe aan de bouillon en laat nog 15 minuten sudderen.
  10. Breng op smaak met zout, peper en eventueel Herbes de Provence.

Notes

  • Zorg ervoor dat de tong volledig ondergedompeld is in de vloeistof tijdens het sudderen.
  • De sudertijd kan variëren afhankelijk van de grootte en dikte van de tong.
  • De huid van de tong is het best te verwijderen als deze nog warm is.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 3 uur 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Frans (Provençaals)

Nutrition

  • Serving Size: Ongeveer 150 gram
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 4 gram
  • Sodium: 300 mg
  • Fat: 20 gram
  • Saturated Fat: 7 gram
  • Unsaturated Fat: 13 gram
  • Trans Fat: 0.5 gram
  • Carbohydrates: 8 gram
  • Fiber: 2 gram
  • Protein: 30 gram
  • Cholesterol: 150 mg

Keywords: runder tong, Provençaals, stoofgerecht, mals, klassiek