Description
Romige knoflook zeevruchten gevulde schelpen is een heerlijk pastagerecht.
Ingredients
Scale
- 12 oz jumbo schelpen pasta
- 1 lb gemengde zeevruchten (garnalen, sint-jakobsschelpen, krab)
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 kopje boter
- 1/2 kopje bloem
- 3 kopjes melk
- 1/2 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
- 1/4 kopje verse peterselie, gehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
- Voeg de bloem toe en klop tot een gladde pasta. Kook 1 minuut.
- Voeg geleidelijk de melk toe, terwijl je blijft kloppen. Breng aan de kook en laat 2 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
- Roer de Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper erdoor.
- Voeg de zeevruchten toe aan de saus en kook 3-5 minuten tot de zeevruchten gaar zijn.
- Vul de gekookte schelpen met het zeevruchtenmengsel.
- Serveer onmiddellijk.
Notes
- Je kunt ook andere soorten zeevruchten gebruiken, zoals mosselen of inktvis.
- Voeg voor extra smaak een snufje rode pepervlokken toe aan de saus.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken en Bakken
- Cuisine: Italiaans-Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 8g
- Sodium: 800mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: Romige knoflook zeevruchten gevulde schelpen, zeevruchten pasta, gevulde schelpen, romige saus, knoflooksaus