Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Velveeta Chicken Linguine with Mozzarella Garlic Sauce

Hemels Romige Velveeta Kip Linguine: 1 Saus Wonder


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Romige Velveeta Kip Linguine met Mozzarella Knoflooksaus. Een snel en eenvoudig gerecht, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.


Ingredients

Scale
  • 450 g linguine
  • 450 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 blik (400 g) gehakte tomaten, ongekruid
  • 240 ml kippenbouillon
  • 225 g Velveeta-kaas, in blokjes
  • 115 g mozzarella, geraspt
  • 60 ml slagroom
  • 2 el verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg kip toe en bak goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. Voeg ui toe aan dezelfde pan en bak tot het zacht is, ongeveer 3-5 minuten. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Roer gehakte tomaten en kippenbouillon erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen.
  5. Voeg Velveeta-kaas en slagroom toe. Roer tot de kaas gesmolten en de saus glad is.
  6. Roer de gekookte kip en geraspte mozzarella door de saus.
  7. Voeg de gekookte linguine toe aan de pan en schep om zodat alles bedekt is met saus.
  8. Garneer met verse peterselie voor het serveren. Breng op smaak met zout en peper.

Notes

  • Voor een pittigere variant, voeg een snufje chilivlokken toe.
  • Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • Serveer met een frisse groene salade.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken en Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 680
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 1100mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 45g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Velveeta, kip, linguine, mozzarella, knoflooksaus, pasta, romig, hoofdgerecht, snel, eenvoudig