Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Romige Spinazie met Parmezaanse Kaas en Knoflook

Romige Spinazie: Een Waanzinnige 20 Minuten Gamechanger


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een snel en eenvoudig bijgerecht van romige spinazie met Parmezaanse kaas en knoflook, perfect voor elke maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 450 g verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 120 ml slagroom
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gehakte knoflook toe en bak 1 minuut, tot het geurig is.
  3. Voeg de spinazie toe in porties, laat elke portie slinken voordat u de volgende toevoegt.
  4. Roer de slagroom erdoor en laat 2-3 minuten sudderen, tot de room licht is ingedikt.
  5. Haal de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas erdoor.
  6. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik verse spinazie voor het beste resultaat.
  • Dit gerecht is een uitstekend bijgerecht bij vlees of vis.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 350mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 8g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 10g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: Romige spinazie, Parmezaanse kaas, Knoflook, Bijgerecht, Vegetarisch, Snel recept, Eenvoudig recept