Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Passion Fruit Ice Cream

Romige Passievruchtenijs: 5 Heerlijke Tips


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 6 uur 15 minuten
  • Yield: 1 liter 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romig en tropisch passievruchtenijs, perfect voor een warme dag.


Ingredients

Scale
  • 500 ml slagroom
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 150 ml passievruchtensap
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Klop de slagroom stijf in een grote kom.
  2. Voeg geleidelijk de gecondenseerde melk en het passievruchtensap toe aan de slagroom. Meng goed.
  3. Roer het vanille-extract erdoor.
  4. Giet het mengsel in een diepvriesbestendige bak.
  5. Dek af en vries minimaal 6 uur in, of tot het stevig is.
  6. Roer het ijs halverwege het invriesproces door voor een gladdere textuur.

Notes

  • Gebruik vers passievruchtensap voor de beste smaak.
  • Je kunt verse passievruchten gebruiken door het vruchtvlees eruit te scheppen en te zeven.
  • Voeg eventueel wat extra passievruchtpulp toe voor meer stukjes fruit.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Vriezen
  • Cuisine: Internationaal

Nutrition

  • Serving Size: 100g
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 20mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 5g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: passievruchtenijs, romig ijs, tropisch dessert, zelfgemaakt ijs, fruitijs