Description
Een verfrissende en romige salade met komkommer, tomaat en een lichte dressing.
Ingredients
Scale
- 2 middelgrote komkommers, geschild en in blokjes
- 2 kopjes cherrytomaten, gehalveerd
- 1/2 rode ui, dun gesneden
- 1/2 kopje zure room
- 1/4 kopje mayonaise
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 theelepel suiker
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Combineer in een grote kom de komkommerblokjes, gehalveerde cherrytomaten en gesneden rode ui.
- Klop in een aparte kleine kom de zure room, mayonaise, verse dille, witte azijn en suiker door elkaar.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Giet de dressing over de groenten en roer voorzichtig tot alles goed bedekt is.
- Dek de kom af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast voor het serveren, zodat de smaken kunnen intrekken.
Notes
- Voor een lichtere versie, gebruik magere zure room.
- Voeg voor extra pit een snufje cayennepeper toe aan de dressing.
- De salade is het lekkerst als deze gekoeld wordt geserveerd.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Salade
- Method: Geen koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 210
- Sugar: 7g
- Sodium: 280mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 13g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 12g
- Fiber: 2g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 20mg
Keywords: komkommersalade, tomatensalade, romige salade, zomer salade, vegetarische salade