Description
Romige kip en penne pasta met knoflooksaus.
Ingredients
Scale
- 450g ongekookte penne pasta
- 2 el olijfolie
- 450g kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 600ml kippenbouillon
- 120ml slagroom
- 60g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot deze goudbruin en gaar is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan dezelfde pan en bak tot deze zacht is, ongeveer 3-5 minuten.
- Voeg de gehakte knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak nog 1 minuut, tot het geurig is.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat sudderen tot de vloeistof iets is ingedikt, ongeveer 5-7 minuten.
- Roer de slagroom en Parmezaanse kaas erdoor tot de saus romig is.
- Voeg de gekookte kip en penne pasta toe aan de saus. Meng goed om alles te bedekken.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Voor een rijkere smaak, gebruik kippendij in plaats van kipfilet.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of champignons voor meer voedingsstoffen.
- De saus kan iets dikker worden naarmate het afkoelt. Voeg een scheutje melk of bouillon toe om het weer romig te maken bij het opwarmen.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken, Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 5g
- Sodium: 700mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 18g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 40g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: kip, penne, pasta, knoflook, roomsaus, Italiaans, hoofdgerecht