Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Romige Knoflook Kip Pasta Recept – Een Troostrijke Traktatie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

Romige knoflook kip pasta met een rijke, knoflook-botersaus, sappige kip en perfect gekookte pasta. Een snel en makkelijk recept!


Ingredients

Scale
  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 oz (340 g) spaghetti
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje (250 ml) slagroom
  • ½ kopje (125 ml) kippenbouillon
  • ½ kopje (50 g) geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
  • Extra Parmezaanse kaas (voor serveren)

Instructions

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en bewaar ½ kopje pastawater.
  2. Kruid de kipfilets met zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder.
  3. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 5-7 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de kip rusten en snijd deze in reepjes.
  4. Verlaag het vuur en smelt de boter in dezelfde pan. Bak de knoflook 1-2 minuten tot deze geurig is.
  5. Voeg de kippenbouillon toe om de pan te deglaceren en roer de slagroom en Italiaanse kruiden erdoor.
  6. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat smelten. Indien te dik, voeg een beetje pastawater toe.
  7. Breng op smaak met chilivlokken (optioneel) en proef of extra kruiden nodig zijn.
  8. Voeg de gekookte pasta toe en meng alles goed door de saus.
  9. Leg de gesneden kip bovenop en garneer met verse peterselie en extra Parmezaanse kaas.
  10. Serveer warm met knapperig brood en een frisse salade.

Notes

  • Voor extra romigheid, voeg een eetlepel mascarpone of roomkaas toe aan de saus.
  • Gebruik verse knoflook voor de beste smaak.
  • Overkook de kip niet; laat het rusten voor sappigheid.
  • Bewaar restjes tot 3 dagen in de koelkast en warm op met een scheutje melk of bouillon.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Pan
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 780mg
  • Fat: 38g
  • Saturated Fat: 18g
  • Unsaturated Fat: 16g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 38g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: romige knoflook kip pasta, pasta recept, kip met pasta, knoflooksaus pasta