Description
Romige knoflook kip pasta met een rijke, knoflook-botersaus, sappige kip en perfect gekookte pasta. Een snel en makkelijk recept!
Ingredients
Scale
- 2 kipfilets
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 12 oz (340 g) spaghetti
- 3 eetlepels ongezouten boter
- 6 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje (250 ml) slagroom
- ½ kopje (125 ml) kippenbouillon
- ½ kopje (50 g) geraspte Parmezaanse kaas
- ½ theelepel chilivlokken (optioneel)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
- Extra Parmezaanse kaas (voor serveren)
Instructions
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en bewaar ½ kopje pastawater.
- Kruid de kipfilets met zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder.
- Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 5-7 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de kip rusten en snijd deze in reepjes.
- Verlaag het vuur en smelt de boter in dezelfde pan. Bak de knoflook 1-2 minuten tot deze geurig is.
- Voeg de kippenbouillon toe om de pan te deglaceren en roer de slagroom en Italiaanse kruiden erdoor.
- Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en laat smelten. Indien te dik, voeg een beetje pastawater toe.
- Breng op smaak met chilivlokken (optioneel) en proef of extra kruiden nodig zijn.
- Voeg de gekookte pasta toe en meng alles goed door de saus.
- Leg de gesneden kip bovenop en garneer met verse peterselie en extra Parmezaanse kaas.
- Serveer warm met knapperig brood en een frisse salade.
Notes
- Voor extra romigheid, voeg een eetlepel mascarpone of roomkaas toe aan de saus.
- Gebruik verse knoflook voor de beste smaak.
- Overkook de kip niet; laat het rusten voor sappigheid.
- Bewaar restjes tot 3 dagen in de koelkast en warm op met een scheutje melk of bouillon.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Pan
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 3g
- Sodium: 780mg
- Fat: 38g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 16g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 38g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: romige knoflook kip pasta, pasta recept, kip met pasta, knoflooksaus pasta