Description
Romige kip, spek en maïs pasta met knoflook-gerookte paprika roomsaus is het ultieme comfortfood: snel, smaakvol en makkelijk te maken.
Ingredients
Scale
- 300 g kipfilet (in blokjes of reepjes)
- 150 g gerookt spek of ontbijtspek (in stukjes)
- 250 g pasta (linguine, fettuccine of penne)
- 1 blikje maïs (ongeveer 150 g uitgelekt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 200 ml kookroom of slagroom
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- Verse peterselie (voor garnering)
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie of roomboter om in te bakken
Instructions
- Bak het spek krokant in een droge pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het spekvet in de pan.
- Bak de kip in het spekvet met zout, peper en gerookte paprikapoeder tot gaar en goudbruin. Zet apart.
- Voeg eventueel een scheutje olie of boter toe aan de pan, fruit de knoflook kort.
- Voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen.
- Roer de Parmezaanse kaas door de room tot een gladde saus ontstaat, voeg maïs toe.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
- Meng de kip en de helft van het spek door de saus. Voeg de pasta toe en eventueel wat kookvocht voor extra smeuïgheid.
- Serveer met de rest van het spek, verse peterselie en extra Parmezaan.
Notes
- Gebruik kwaliteitsgerookte paprikapoeder voor de beste smaak.
- Vervang kip en spek door champignons en liquid smoke voor een vegetarische versie.
- Voeg spinazie, paprika of courgette toe voor extra groenten.
- Restjes zijn perfect op te warmen met een scheutje melk of room.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Fusion
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 620
- Sugar: 4g
- Sodium: 820mg
- Fat: 34g
- Saturated Fat: 14g
- Unsaturated Fat: 17g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 48g
- Fiber: 3g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 110mg
Keywords: romige kip spek en maïs pasta, makkelijke pasta met roomsaus, comfortfood recept, knoflook paprika saus, doordeweeks dineridee