Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Romige Kip, Spek en Maïs Pasta met Knoflook Gerookte Paprika Roomsaus

Recept: Romige Kip, Spek en Maïs Pasta met Knoflook-Gerookte Paprika Roomsaus


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

Romige kip, spek en maïs pasta met knoflook-gerookte paprika roomsaus is het ultieme comfortfood: snel, smaakvol en makkelijk te maken.


Ingredients

Scale
  • 300 g kipfilet (in blokjes of reepjes)
  • 150 g gerookt spek of ontbijtspek (in stukjes)
  • 250 g pasta (linguine, fettuccine of penne)
  • 1 blikje maïs (ongeveer 150 g uitgelekt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 200 ml kookroom of slagroom
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Verse peterselie (voor garnering)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie of roomboter om in te bakken

Instructions

  1. Bak het spek krokant in een droge pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het spekvet in de pan.
  2. Bak de kip in het spekvet met zout, peper en gerookte paprikapoeder tot gaar en goudbruin. Zet apart.
  3. Voeg eventueel een scheutje olie of boter toe aan de pan, fruit de knoflook kort.
  4. Voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen.
  5. Roer de Parmezaanse kaas door de room tot een gladde saus ontstaat, voeg maïs toe.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
  7. Meng de kip en de helft van het spek door de saus. Voeg de pasta toe en eventueel wat kookvocht voor extra smeuïgheid.
  8. Serveer met de rest van het spek, verse peterselie en extra Parmezaan.

Notes

  • Gebruik kwaliteitsgerookte paprikapoeder voor de beste smaak.
  • Vervang kip en spek door champignons en liquid smoke voor een vegetarische versie.
  • Voeg spinazie, paprika of courgette toe voor extra groenten.
  • Restjes zijn perfect op te warmen met een scheutje melk of room.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Fusion

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 620
  • Sugar: 4g
  • Sodium: 820mg
  • Fat: 34g
  • Saturated Fat: 14g
  • Unsaturated Fat: 17g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 48g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 110mg

Keywords: romige kip spek en maïs pasta, makkelijke pasta met roomsaus, comfortfood recept, knoflook paprika saus, doordeweeks dineridee