Description
Romige Kip, Spek en Maïs Pasta is een smaakvol en makkelijk dinerrecept met een zijdezachte knoflook-paprikasaus.
Ingredients
Scale
- 300 g tagliatelle of fettuccine
- 2 kipfilets, in reepjes gesneden
- 100 g ontbijtspek, in stukjes
- 1 blik maïs (circa 150 g uitgelekt)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kookroom
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Instructions
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit 1 el olijfolie in een grote pan en bak het spek knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de overige olijfolie toe en bak de kipreepjes goudbruin en gaar. Kruid met zout, peper en paprikapoeder.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee tot het geurt.
- Schenk de kookroom erbij en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen tot de saus iets indikt (ca. 5 minuten).
- Voeg de maïs en het spek toe, en meng met de saus. Breng op smaak met extra peper en eventueel zout.
- Voeg de gekookte pasta toe en roer alles goed door. Bestrooi met peterselie en eventueel Parmezaanse kaas voor serveren.
Notes
- Gebruik kalkoenbacon of plantaardige spek voor een lichtere versie.
- De saus is ook heerlijk met extra groenten zoals spinazie of paprika.
- Voeg wat chilivlokken toe voor een pittige kick.
- Restjes kunnen tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken en bakken
- Cuisine: Fusion
Nutrition
- Serving Size: 1 bord
- Calories: 560
- Sugar: 5g
- Sodium: 720mg
- Fat: 28g
- Saturated Fat: 11g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0.3g
- Carbohydrates: 48g
- Fiber: 3g
- Protein: 33g
- Cholesterol: 105mg
Keywords: Romige Kip Spek Maïs Pasta, makkelijk pastarecept, knoflook roomsaus, doordeweeks dineridee, romige kip pasta