Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Romige Kip, Spek en Maïs Pasta met paprika-knoflookroom – snel, romig en perfect voor elke dag. Sla dit recept op voor later!

Recept: Romige Kip, Spek en Maïs Pasta met Knoflook Gerookte Paprikasaus


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

Romige Kip, Spek en Maïs Pasta is een smaakvol en makkelijk dinerrecept met een zijdezachte knoflook-paprikasaus.


Ingredients

Scale
  • 300 g tagliatelle of fettuccine
  • 2 kipfilets, in reepjes gesneden
  • 100 g ontbijtspek, in stukjes
  • 1 blik maïs (circa 150 g uitgelekt)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan en bak het spek knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg de overige olijfolie toe en bak de kipreepjes goudbruin en gaar. Kruid met zout, peper en paprikapoeder.
  4. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee tot het geurt.
  5. Schenk de kookroom erbij en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen tot de saus iets indikt (ca. 5 minuten).
  6. Voeg de maïs en het spek toe, en meng met de saus. Breng op smaak met extra peper en eventueel zout.
  7. Voeg de gekookte pasta toe en roer alles goed door. Bestrooi met peterselie en eventueel Parmezaanse kaas voor serveren.

Notes

  • Gebruik kalkoenbacon of plantaardige spek voor een lichtere versie.
  • De saus is ook heerlijk met extra groenten zoals spinazie of paprika.
  • Voeg wat chilivlokken toe voor een pittige kick.
  • Restjes kunnen tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken en bakken
  • Cuisine: Fusion

Nutrition

  • Serving Size: 1 bord
  • Calories: 560
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 720mg
  • Fat: 28g
  • Saturated Fat: 11g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0.3g
  • Carbohydrates: 48g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 33g
  • Cholesterol: 105mg

Keywords: Romige Kip Spek Maïs Pasta, makkelijk pastarecept, knoflook roomsaus, doordeweeks dineridee, romige kip pasta