Description
Een romige en smaakvolle champignonsoep, perfect voor een koude dag.
Ingredients
Scale
- 500 g champignons, gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de gesneden champignons toe en bak tot ze zacht zijn en vocht hebben losgelaten, ongeveer 10-15 minuten.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat sudderen voor 10 minuten.
- Haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
- Roer de slagroom erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Gebruik verschillende soorten champignons voor meer smaak.
- Voeg een scheutje witte wijn toe tijdens het bakken van de champignons voor extra diepte.
- Voor een lichtere versie, vervang slagroom door melk of plantaardige room.
- De soep kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie (ca. 350ml)
- Calories: 350
- Sugar: 6g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 5g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: champignonsoep, romige soep, soep, vegetarisch, champignons