Description
Een klassieke, romige Alfredosaus, perfect voor pasta of als basis voor andere gerechten.
Ingredients
Scale
- 120 ml slagroom
- 60 g ongezouten boter
- 60 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Snufje nootmuskaat
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak 1 minuut, tot het geurig is.
- Giet de slagroom erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat 2-3 minuten sudderen, tot het licht is ingedikt.
- Haal de pan van het vuur. Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten en glad is.
- Voeg een snufje nootmuskaat toe.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Serveer direct over je favoriete pasta.
Notes
- Gebruik verse Parmezaanse kaas voor de beste smaak.
- De saus dikt verder in als hij afkoelt. Voeg een beetje pastawater toe om de gewenste consistentie te bereiken indien nodig.
- Prep Time: 5 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Saus
- Method: Koken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1/4 van het recept
- Calories: 350
- Sugar: 2g
- Sodium: 300mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 22g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 5g
- Fiber: 0g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 110mg
Keywords: Alfredo, saus, romig, pasta, Italiaans, kaas, knoflook