Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Romige Alfredo Saus

Romige Alfredo Saus: 1 perfect verrassende keerzijde


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een klassieke, romige Alfredosaus, perfect voor pasta of als basis voor andere gerechten.


Ingredients

Scale
  • 120 ml slagroom
  • 60 g ongezouten boter
  • 60 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gehakte knoflook toe en bak 1 minuut, tot het geurig is.
  3. Giet de slagroom erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat 2-3 minuten sudderen, tot het licht is ingedikt.
  4. Haal de pan van het vuur. Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten en glad is.
  5. Voeg een snufje nootmuskaat toe.
  6. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Serveer direct over je favoriete pasta.

Notes

  • Gebruik verse Parmezaanse kaas voor de beste smaak.
  • De saus dikt verder in als hij afkoelt. Voeg een beetje pastawater toe om de gewenste consistentie te bereiken indien nodig.
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Saus
  • Method: Koken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1/4 van het recept
  • Calories: 350
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 22g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 5g
  • Fiber: 0g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 110mg

Keywords: Alfredo, saus, romig, pasta, Italiaans, kaas, knoflook