Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rolled Crepes

Rolled Crepes: Zoveel heerlijke successen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 8-10 pannenkoeken 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Zachte, dunne pannenkoeken, perfect voor ontbijt of dessert.


Ingredients

Scale
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 eetlepel suiker
  • Snufje zout
  • Boter om te bakken

Instructions

  1. Meng de bloem, suiker en zout in een kom.
  2. Voeg de eieren toe en klop tot een glad beslag.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft kloppen.
  4. Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Giet een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag zich verspreidt.
  6. Bak de pannenkoek ongeveer 2 minuten per kant, tot deze goudbruin is.
  7. Herhaal dit met de rest van het beslag.

Notes

  • Serveer met fruit, slagroom of stroop.
  • Je kunt de pannenkoeken ook vullen met hartige ingrediënten.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Frans

Nutrition

  • Serving Size: 1 pannenkoek
  • Calories: 120 kcal
  • Sugar: 3 g
  • Sodium: 50 mg
  • Fat: 4 g
  • Saturated Fat: 2 g
  • Unsaturated Fat: 2 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 15 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 4 g
  • Cholesterol: 50 mg

Keywords: Rolled Crepes, pannenkoeken, crêpes, ontbijt, dessert, Frans