Description
Zachte, dunne pannenkoeken, perfect voor ontbijt of dessert.
Ingredients
Scale
- 125 gram bloem
- 2 eieren
- 300 ml melk
- 1 eetlepel suiker
- Snufje zout
- Boter om te bakken
Instructions
- Meng de bloem, suiker en zout in een kom.
- Voeg de eieren toe en klop tot een glad beslag.
- Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft kloppen.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag zich verspreidt.
- Bak de pannenkoek ongeveer 2 minuten per kant, tot deze goudbruin is.
- Herhaal dit met de rest van het beslag.
Notes
- Serveer met fruit, slagroom of stroop.
- Je kunt de pannenkoeken ook vullen met hartige ingrediënten.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Frans
Nutrition
- Serving Size: 1 pannenkoek
- Calories: 120 kcal
- Sugar: 3 g
- Sodium: 50 mg
- Fat: 4 g
- Saturated Fat: 2 g
- Unsaturated Fat: 2 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 1 g
- Protein: 4 g
- Cholesterol: 50 mg
Keywords: Rolled Crepes, pannenkoeken, crêpes, ontbijt, dessert, Frans