Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stir-fried Potatoes with Minced Meat

Snelle Aardappelen Gehakt: 1 Heerlijk Gerecht


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 2-3 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig en smaakvol recept voor roergebakken aardappelen met gehakt, perfect voor een snelle maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 500g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 250g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak mee tot de ui glazig is.
  4. Voeg de aardappelblokjes en paprikareepjes toe. Roerbak ongeveer 10-15 minuten, of tot de aardappelen gaar en licht goudbruin zijn.
  5. Giet de sojasaus erbij en breng op smaak met zout en peper.
  6. Roerbak nog 2 minuten zodat alle smaken goed vermengd zijn.
  7. Serveer direct.

Notes

  • Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals wortelen of broccoli.
  • Voor extra pit kun je een beetje chilivlokken toevoegen.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch-geïnspireerd

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 13g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 25g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: roergebakken aardappelen, gehakt, snelle maaltijd, wokgerecht, aardappel recept