Description
Een eenvoudig en smaakvol recept voor roergebakken aardappelen met gehakt, perfect voor een snelle maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500g aardappelen, geschild en in blokjes
- 250g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak mee tot de ui glazig is.
- Voeg de aardappelblokjes en paprikareepjes toe. Roerbak ongeveer 10-15 minuten, of tot de aardappelen gaar en licht goudbruin zijn.
- Giet de sojasaus erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Roerbak nog 2 minuten zodat alle smaken goed vermengd zijn.
- Serveer direct.
Notes
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals wortelen of broccoli.
- Voor extra pit kun je een beetje chilivlokken toevoegen.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 600mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 13g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 5g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: roergebakken aardappelen, gehakt, snelle maaltijd, wokgerecht, aardappel recept