Description
Een snel en eenvoudig roerbakgerecht met kip en diverse groenten, perfect voor een doordeweekse maaltijd. Licht, smaakvol en voedzaam.
Ingredients
Scale
- 400 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 el sesamolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 broccoli, in kleine roosjes
- 100 g sugar snaps
- 50 ml sojasaus
- 2 el oestersaus
- 1 el maizena
- 50 ml water
- Verse koriander, gehakt (voor garnering)
- Optioneel: 1 rode peper, fijngehakt (voor extra pit)
Instructions
- Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, maizena en water tot een gladde saus. Zet apart.
- Verhit de sesamolie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipfiletblokjes toe en roerbak tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, knoflook en eventueel rode peper toe aan dezelfde pan en roerbak 1 minuut tot ze geurig zijn.
- Voeg de rode en groene paprika, broccoli en sugar snaps toe. Roerbak 5-7 minuten, of tot de groenten beetgaar zijn.
- Doe de kip terug in de pan. Giet de voorbereide saus over de kip en groenten. Roerbak 1-2 minuten tot de saus is ingedikt en alles goed bedekt is.
- Serveer direct, gegarneerd met verse koriander. Lekker met rijst of noedels.
Notes
- Gebruik gerust andere groenten zoals wortels, champignons of paksoi.
- Voor een vegetarische variant, vervang de kip door tofu of tempé.
- Proef de saus en pas de hoeveelheid sojasaus of oestersaus aan naar smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 8g
- Sodium: 750mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 5g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: roerbakgerecht, kip, groenten, snel, makkelijk, aziatisch, gezond, wok