Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Roerbakgerecht met Kip en Groenten

Roerbakgerecht met Kip en Groenten: Een zalige 35 minuter


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een snel en eenvoudig roerbakgerecht met kip en diverse groenten, perfect voor een doordeweekse maaltijd. Licht, smaakvol en voedzaam.


Ingredients

Scale
  • 400 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 el sesamolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 broccoli, in kleine roosjes
  • 100 g sugar snaps
  • 50 ml sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el maizena
  • 50 ml water
  • Verse koriander, gehakt (voor garnering)
  • Optioneel: 1 rode peper, fijngehakt (voor extra pit)

Instructions

  1. Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, maizena en water tot een gladde saus. Zet apart.
  2. Verhit de sesamolie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de kipfiletblokjes toe en roerbak tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de ui, knoflook en eventueel rode peper toe aan dezelfde pan en roerbak 1 minuut tot ze geurig zijn.
  5. Voeg de rode en groene paprika, broccoli en sugar snaps toe. Roerbak 5-7 minuten, of tot de groenten beetgaar zijn.
  6. Doe de kip terug in de pan. Giet de voorbereide saus over de kip en groenten. Roerbak 1-2 minuten tot de saus is ingedikt en alles goed bedekt is.
  7. Serveer direct, gegarneerd met verse koriander. Lekker met rijst of noedels.

Notes

  • Gebruik gerust andere groenten zoals wortels, champignons of paksoi.
  • Voor een vegetarische variant, vervang de kip door tofu of tempé.
  • Proef de saus en pas de hoeveelheid sojasaus of oestersaus aan naar smaak.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 750mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: roerbakgerecht, kip, groenten, snel, makkelijk, aziatisch, gezond, wok