Description
Een eenvoudig en heerlijk recept voor gebraden kip met citroen en rozemarijn.
Ingredients
Scale
- 1 hele kip (ongeveer 1,5 kg)
- 1 citroen, gehalveerd
- 4 takjes verse rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Dep de kip droog met keukenpapier.
- Wrijf de kip in met olijfolie, zout en peper.
- Stop de citroenhelften, rozemarijntakjes en knoflookteentjes in de buikholte van de kip.
- Leg de kip in een braadslede.
- Braad de kip 60-75 minuten, of tot de sappen helder zijn wanneer je in het dikste deel van de dij prikt.
- Laat de kip 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Notes
- Voor extra knapperige huid, kun je de kip tijdens het braden af en toe bedruipen met het braadvocht.
- Je kunt ook andere kruiden toevoegen, zoals tijm of oregano.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 75 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Braden
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 0g
- Sodium: 300mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 0g
- Fiber: 0g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: gebraden kip, citroen, rozemarijn, ovenrecept, hoofdgerecht