Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Roasted Chicken with Lemon and Rosemary

Gebraden Kip Met Citroen En Rozemarijn 1.5kg Wauw


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 90 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een eenvoudig en heerlijk recept voor gebraden kip met citroen en rozemarijn.


Ingredients

Scale
  • 1 hele kip (ongeveer 1,5 kg)
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Dep de kip droog met keukenpapier.
  3. Wrijf de kip in met olijfolie, zout en peper.
  4. Stop de citroenhelften, rozemarijntakjes en knoflookteentjes in de buikholte van de kip.
  5. Leg de kip in een braadslede.
  6. Braad de kip 60-75 minuten, of tot de sappen helder zijn wanneer je in het dikste deel van de dij prikt.
  7. Laat de kip 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Notes

  • Voor extra knapperige huid, kun je de kip tijdens het braden af en toe bedruipen met het braadvocht.
  • Je kunt ook andere kruiden toevoegen, zoals tijm of oregano.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 75 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Braden
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 0g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 0g
  • Fiber: 0g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: gebraden kip, citroen, rozemarijn, ovenrecept, hoofdgerecht