Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ribeye Steak with Caramelized Onions and Crispy Fries

Ribeye Steak: 1x Hemelse Maaltijd


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijk recept voor Ribeye steak geserveerd met gekarameliseerde uien en krokante frietjes.


Ingredients

Scale
  • 500g Ribeye steak
  • 2 grote uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50g boter
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 500g aardappelen voor friet
  • Plantaardige olie om te frituren

Instructions

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes. Spoel ze af en dep ze droog.
  2. Verhit plantaardige olie in een frituurpan tot 170°C. Frituur de frietjes in porties tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
  3. Pel de uien en snijd ze in dunne halve ringen.
  4. Verhit de olijfolie en boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze langzaam tot ze zacht en gekarameliseerd zijn, ongeveer 20-25 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Bestrooi de ribeye steaks met zout en peper.
  6. Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Bak de steaks naar gewenste gaarheid, ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium-rare.
  7. Laat de steaks een paar minuten rusten voordat je ze serveert.
  8. Serveer de ribeye steaks met de gekarameliseerde uien en krokante frietjes.

Notes

  • Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je de steak bakt voor een mooie korst.
  • Pas de baktijd van de steak aan naar je persoonlijke voorkeur.
  • De frietjes kunnen het beste tweemaal gefrituurd worden voor extra krokantheid.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken en Frituren
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 800 kcal
  • Sugar: 15 g
  • Sodium: 800 mg
  • Fat: 50 g
  • Saturated Fat: 20 g
  • Unsaturated Fat: 30 g
  • Trans Fat: 1 g
  • Carbohydrates: 50 g
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 40 g
  • Cholesterol: 150 mg

Keywords: ribeye, steak, gekarameliseerde uien, frietjes, hoofdgerecht