Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rhineland Sauerbraten

Geweldige Rhineland Sauerbraten: 3 Dagen Marinade


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 dagen en 3 uur
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Diet: Geen

Description

Een klassiek Duits stoofgerecht met gemarineerd rundvlees.


Ingredients

Scale
  • 1 kg rundvlees (sukade of runderlappen)
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 200 ml rode wijnazijn
  • 750 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 2 el suiker
  • 1 el mosterd
  • Kruidnagels
  • Laurierblaadjes
  • Jeneverbessen
  • Zout
  • Peper

Instructions

  1. Snijd het vlees in blokken en leg het in een schaal.
  2. Voeg de gesneden ui, wortel en prei toe.
  3. Giet de rode wijnazijn en rode wijn erbij tot het vlees bedekt is.
  4. Voeg kruidnagels, laurierblaadjes en jeneverbessen toe.
  5. Dek de schaal af en marineer het vlees minimaal 3 dagen in de koelkast. Keer het vlees dagelijks.
  6. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade en bewaar.
  7. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  8. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom bruin.
  9. Voeg de groenten uit de marinade toe en bak kort mee.
  10. Bestuif met bloem en bak al roerend tot een roux.
  11. Voeg langzaam de gemarineerde vloeistof en runderbouillon toe. Breng aan de kook en laat sudderen.
  12. Voeg suiker en mosterd toe.
  13. Stoof het vlees gaar in ongeveer 2-3 uur.
  14. Verwijder het vlees en zeef de saus.
  15. Bind de saus eventueel bij met een roux of maizena.
  16. Breng op smaak met zout en peper.
  17. Serveer de sauerbraten met de saus.

Notes

  • De marinadetijd kan variëren afhankelijk van de gewenste zuurgraad.
  • Serveer met aardappelpuree of rode kool.
  • Voeg eventueel krenten toe aan de saus voor extra zoetheid.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 3 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Duits

Nutrition

  • Serving Size: 200g
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Rhineland Sauerbraten, Duits stoofgerecht, gemarineerd rundvlees, traditioneel recept