Description
Een heerlijke combinatie van fluweelzachte rode fluweelcake en romige aardbeiencheesecake.
Ingredients
Scale
- 200 g verkruimelde Oreo koekjes
- 75 g gesmolten boter
- 400 g roomkaas, op kamertemperatuur
- 150 g kristalsuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- 3 grote eieren
- 50 ml karnemelk
- 1 eetlepel rode voedingskleurstof
- 150 g aardbeienpuree
- 200 g verse aardbeien voor decoratie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een springvorm van 23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Meng de koekjeskruimels met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast.
- Klop de roomkaas, suiker en vanille-extract glad.
- Klop de eieren er één voor één door.
- Meng de karnemelk en rode voedingskleurstof. Voeg toe aan het roomkaasmengsel en klop tot een egaal beslag.
- Meng de aardbeienpuree voorzichtig door de helft van het beslag.
- Giet eerst het rode beslag over de koekjesbodem. Giet daarna het aardbeienbeslag erover. Maak met een mes swirls in het beslag.
- Bak de cheesecake 50-60 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje wiebelig is.
- Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur op een kier.
- Zet de afgekoelde cheesecake minstens 4 uur, liefst een nacht, in de koelkast.
- Garneer met verse aardbeien voor het serveren.
Notes
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
- Gebruik een waterbad tijdens het bakken om scheuren in de cheesecake te voorkomen.
- Bewaar de cheesecake afgedekt in de koelkast.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 60 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 35g
- Sodium: 250mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 1g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Red Velvet, Aardbeien, Cheesecake, Dessert, Bakken