Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Red Velvet Strawberry Cheesecake

Red Velvet Strawberry Cheesecake, 1 geweldig recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 5 uur 30 minuten
  • Yield: 12 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke combinatie van fluweelzachte rode fluweelcake en romige aardbeiencheesecake.


Ingredients

Scale
  • 200 g verkruimelde Oreo koekjes
  • 75 g gesmolten boter
  • 400 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 3 grote eieren
  • 50 ml karnemelk
  • 1 eetlepel rode voedingskleurstof
  • 150 g aardbeienpuree
  • 200 g verse aardbeien voor decoratie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een springvorm van 23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Meng de koekjeskruimels met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast.
  3. Klop de roomkaas, suiker en vanille-extract glad.
  4. Klop de eieren er één voor één door.
  5. Meng de karnemelk en rode voedingskleurstof. Voeg toe aan het roomkaasmengsel en klop tot een egaal beslag.
  6. Meng de aardbeienpuree voorzichtig door de helft van het beslag.
  7. Giet eerst het rode beslag over de koekjesbodem. Giet daarna het aardbeienbeslag erover. Maak met een mes swirls in het beslag.
  8. Bak de cheesecake 50-60 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog een beetje wiebelig is.
  9. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur op een kier.
  10. Zet de afgekoelde cheesecake minstens 4 uur, liefst een nacht, in de koelkast.
  11. Garneer met verse aardbeien voor het serveren.

Notes

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
  • Gebruik een waterbad tijdens het bakken om scheuren in de cheesecake te voorkomen.
  • Bewaar de cheesecake afgedekt in de koelkast.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 60 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 35g
  • Sodium: 250mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Red Velvet, Aardbeien, Cheesecake, Dessert, Bakken