Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Recipe for Sauce

Perfect recept voor saus: klaar in 35 minuten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een veelzijdige basissaus die perfect is voor pasta, vlees of groenten.


Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 800g gepelde tomaten uit blik, gepureerd
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en doorschijnend is, ongeveer 5-7 minuten.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot het geurig is.
  4. Giet de gepureerde tomaten in de pan. Voeg de oregano en basilicum toe.
  5. Breng aan de kook, zet dan het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de saus is ingedikt. Roer af en toe.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Deze saus kan maximaal 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • De saus kan ook worden ingevroren voor later gebruik.
  • Experimenteer met het toevoegen van andere kruiden zoals tijm of rozemarijn.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Saus
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1/4 van het recept
  • Calories: 120 kcal
  • Sugar: 7g
  • Sodium: 350mg
  • Fat: 7g
  • Saturated Fat: 1g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 13g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: saus, basissaus, tomatensaus, pastasaus, recept, Italiaans