Description
Een veelzijdige basissaus die perfect is voor pasta, vlees of groenten.
Ingredients
Scale
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 800g gepelde tomaten uit blik, gepureerd
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en doorschijnend is, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot het geurig is.
- Giet de gepureerde tomaten in de pan. Voeg de oregano en basilicum toe.
- Breng aan de kook, zet dan het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de saus is ingedikt. Roer af en toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Deze saus kan maximaal 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
- De saus kan ook worden ingevroren voor later gebruik.
- Experimenteer met het toevoegen van andere kruiden zoals tijm of rozemarijn.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Saus
- Method: Sudderen
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1/4 van het recept
- Calories: 120 kcal
- Sugar: 7g
- Sodium: 350mg
- Fat: 7g
- Saturated Fat: 1g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 13g
- Fiber: 3g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: saus, basissaus, tomatensaus, pastasaus, recept, Italiaans