Description
Frisse en pittige Mexicaanse saladedressing met koriander, limoen en jalapeño. Perfect voor salades, taco’s, bowls en meer.
Ingredients
Scale
- 1 bosje verse koriander (inclusief stelen)
- 1 teentje knoflook, grof gehakt
- 1 kleine sjalot (of 1/4 rode ui)
- 1 jalapeño (zaadjes verwijderd voor milde versie)
- Sap van 2 limoenen
- 2 rijpe tomaten (of 100 g cherrytomaten)
- 60 ml extra vierge olijfolie of avocado-olie
- 1 theelepel honing of agavesiroop (optioneel)
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Optioneel: een klein handje verse peterselie
Instructions
- Was de koriander goed en doe deze samen met het limoensap in een blender of keukenmachine.
- Voeg knoflook, sjalot, jalapeño en tomaten toe.
- Giet de olie erbij en voeg honing, zout en peper toe.
- Blend tot een gladde dressing. Proef en pas eventueel aan naar smaak.
- Laat de dressing minimaal 15 minuten rusten zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Notes
- Laat de dressing minstens 30 minuten rusten voor de beste smaak.
- Gebruik een krachtige blender voor een gladde textuur.
- Vervang koriander eventueel door peterselie met een snufje komijn voor korianderhaters.
- Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast tot 5 dagen.
- Ook heerlijk als marinade voor kip, tofu of vis.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Dressing
- Method: Blender
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 2 eetlepels
- Calories: 85
- Sugar: 1 g
- Sodium: 95 mg
- Fat: 8 g
- Saturated Fat: 1 g
- Unsaturated Fat: 7 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 3 g
- Fiber: 0.8 g
- Protein: 0.5 g
- Cholesterol: 0 mg
Keywords: Mexicaanse saladedressing, koriander dressing, gezonde dressing, vegan dressing, zelfgemaakte dressing