Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mexicaanse saladedressing met koriander en limoen – smaakvol, gezond en perfect voor taco’s, bowls en zomerse salades

Recept: Mexicaanse Stijl SaladedressingEen smaakexplosie van koriander, limoen en pit – met een persoonlijk tintje


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 10 minuten + 15 min rusten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Vegan

Description

Frisse en pittige Mexicaanse saladedressing met koriander, limoen en jalapeño. Perfect voor salades, taco’s, bowls en meer.


Ingredients

Scale
  • 1 bosje verse koriander (inclusief stelen)
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 1 kleine sjalot (of 1/4 rode ui)
  • 1 jalapeño (zaadjes verwijderd voor milde versie)
  • Sap van 2 limoenen
  • 2 rijpe tomaten (of 100 g cherrytomaten)
  • 60 ml extra vierge olijfolie of avocado-olie
  • 1 theelepel honing of agavesiroop (optioneel)
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: een klein handje verse peterselie

Instructions

  1. Was de koriander goed en doe deze samen met het limoensap in een blender of keukenmachine.
  2. Voeg knoflook, sjalot, jalapeño en tomaten toe.
  3. Giet de olie erbij en voeg honing, zout en peper toe.
  4. Blend tot een gladde dressing. Proef en pas eventueel aan naar smaak.
  5. Laat de dressing minimaal 15 minuten rusten zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

Notes

  • Laat de dressing minstens 30 minuten rusten voor de beste smaak.
  • Gebruik een krachtige blender voor een gladde textuur.
  • Vervang koriander eventueel door peterselie met een snufje komijn voor korianderhaters.
  • Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast tot 5 dagen.
  • Ook heerlijk als marinade voor kip, tofu of vis.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Dressing
  • Method: Blender
  • Cuisine: Mexicaans

Nutrition

  • Serving Size: 2 eetlepels
  • Calories: 85
  • Sugar: 1 g
  • Sodium: 95 mg
  • Fat: 8 g
  • Saturated Fat: 1 g
  • Unsaturated Fat: 7 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 3 g
  • Fiber: 0.8 g
  • Protein: 0.5 g
  • Cholesterol: 0 mg

Keywords: Mexicaanse saladedressing, koriander dressing, gezonde dressing, vegan dressing, zelfgemaakte dressing