Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Raisin Loaf Cake

Heerlijke 90 sec Raisin Loaf Cake


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 1 cake 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Een eenvoudige en smakelijke cake met rozijnen.


Ingredients

Scale
  • 250g bloem
  • 150g suiker
  • 100g boter
  • 2 eieren
  • 120ml melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 100g rozijnen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
  3. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel.
  4. Voeg de gesmolten boter, eieren en melk toe. Meng tot een glad beslag.
  5. Roer de rozijnen door het beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm.
  7. Bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Notes

  • Je kunt ook andere gedroogde vruchten toevoegen.
  • Bestrooi de cake eventueel met poedersuiker.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Cake
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 100mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 6g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 50mg

Keywords: rozijnenbrood, cake, bakken, dessert, zoet