Description
Een eenvoudige en smakelijke cake met rozijnen.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 150g suiker
- 100g boter
- 2 eieren
- 120ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 100g rozijnen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
- Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel.
- Voeg de gesmolten boter, eieren en melk toe. Meng tot een glad beslag.
- Roer de rozijnen door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Notes
- Je kunt ook andere gedroogde vruchten toevoegen.
- Bestrooi de cake eventueel met poedersuiker.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Cake
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 100mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: rozijnenbrood, cake, bakken, dessert, zoet